מתכון הבית להכנת חמאת עשבים

עודכן ב: 14 אוג 2019



מצרכים:

1. לוקחים גזם ושאריות מחבר שזורק

2. חמאה לפי כמות הגזם

3. מים

4. פילטר קוסקוס לקערות או פילטר דומה לכמות שתצטרכו

5 .סיר בישול

6 .קערת פיירקס או כלי עמיד לחום

אופן הבישול:

שופכים מים לסיר ומרתיחים (אני מעדיף מינרלים אבל סתם פינוק). לוקחים את החמאה (בדיוק בכמות של המים) חותכים חתיכות קטנות וזורקים לסיר, ממתינים עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים לסיר את העשבים שיש ברשותנו. העשבים צריכים לכסות את כמות המים והחמאה שהכנסנו עד הסוף כפי שניתן לראות בתמונה.

משאירים על אש נמוכה לפחות במשך שעה מונלץ מה שיותר על אש הכי נמוכה שישנה.

הכנת החמאה עצמה:

לאחר בישול מספק ניקח הפילטר שברשותנו ונשים מעל פיירקס או כלי אחר שיעמוד בחום (מומלץ כלי שנאחסן בו לאחר מכן את החמאה חוסך עבודה). נשפוך את תכולת הסיר לתוך הפילטר עם הכלי, נסחוט ככל הניתן את העשבים הרטובים ונזרוק את מה שנותר.

נשאיר את הכלי בטמפרטורת החדר כשעה ואז נכניס למקרר לאחר מספר שעות שנוציא את הכלי נראה כי החמאה צפה מעל המים שעומדים מתחת.

עושים חירור קליל באחד הצדדים בין הכלי לחמאה ולמים, שופכים את המים החוצא ויש לנו חמאת עשבים 😁

להוסיף על הטוסט להכין עוגיות ויש עוד עשרות שימושים סטלנים בתאבון!

#עוגיותחלל